fbpx

Добрият интернет – необходимото условие за онлайн игрите

Добрият интернет – необходимото условие за онлайн игрите

Когато в началото на март целият свят беше скован от пандемията COVID-19, физическите спортове замряха. За тяхна сметка се развихриха електронните, упражнявани най-вече през интернет. Запалените геймъри и верните им почитатели се увеличиха рязко. Включиха се дори хора, които никога до този момент не бяха играли. Още повече, че развитието на новите облачни услуги дава възможност да се упражняват в най-популярните и най-търсени онлайн игри, дори без да притежават мощен и скъп геймърски компютър или конзола.

Отделно можете да намерите в интернет безплатно излъчване на живо или на запис на повечето интересни състезания. Най-популярните канали за видео споделянето им са Twitch и YouTube. 

Кои са най-известните игри

Различните класации – според броя пъти, които са играни, според общо отделени им часове от потребителите, според разпределените наградни фондове – поставят на първите места: 

  • Counter Strike: Global Offensive (CS-GO) – тя е типичен шутър (екшън с много стрелба). Излезе преди 8 години, но добрите актуализации поддържат интереса на геймърите и тя продължава да заема първите места в класациите. Има множество събития и много турнири на световно ниво.
  • Fortnite също е шутър и е сравнително нова – от 2017 година. През 2019 вече има своето Световно първенство с трети по големина награден фонд.
  • League of Legends (LOL) е създадена през 2009 година и цели 11 години не слиза от челото на листата с най-играни и най-гледани е-спортове. Предлага разтърсващи преживявания на любителите на фентъзи-то.  

Те са достъпни онлайн безплатно и се упражняват отборно или индивидуално. Събират стотици милиони гледания в продължение на стотици милиони часове. Забавни са, носят много емоции, развиват способността за концентрация и бърза реакция, за вземане на решения в бързо променяща се обстановка, пространствено ориентиране, рефлекси и още редица качества. Освен това са в основата на многомилионен бизнес – милиарден, ако се вземат предвид и залаганията.

Независимо дали искате да играете или да гледате мачове, ви е необходим бърз и сигурен интернет. А ако достъпът си осъществявате чрез стрийминг, той трябва да е и с незабележимо малко времезакъснение.

Защо качеството на интернета е от решаващо значение за гейминга

Облачният гейминг – особено по време на социалната изолация – бързо набра скорост. Той позволява да стриймвате дори на обикновен домашен компютър. Нямате нужда от специално оборудване даже за тежки, големи игри – достатъчен ви е бърз и надежден интернет .

Стриймването определено демократизира гейминга, като прави е-спортовете все по-достъпни. Но то е силно зависимо от качеството на мрежата. Ако се окаже, че поради прекъсвания и забавяния на вашия интернет често губите връзка и не можете да следите развоя на играта, вие всъщност не можете да играете. Което пък пряко ще рефлектира във възможността ви да се възползвате от предимствата на облачния гейминг.

По време на стрийминга се обменя огромно количество данни, а това лесно води до прекъсване на връзката. По-надеждният интернет ви осигурява и възможността за картина с по-висока резолюция.

Затова, ако сте запален геймър или тепърва назъртате в света на онлайн игрите, по-добре си осигурете оптичен интернет, а заедно с него и поддръжка 24/7. „ГП Нет“ е партньорът, който ви трябва. Свържете се с нас !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.