fbpx

Знаете ли какви възможности ви дават интернет обученията

Знаете ли какви възможности ви дават интернет обученията

Коронавирус пандемията въведе като основно правило в живота ни физическото дистанциране. Болшинството от социалнозначимите дейности минаха онлайн – работата, обучението, пазаруването, общуването и забавленията, дори туризмът. Образователните системи в целия свят работят дистанционно – през интернет.  Даже студентите на Кеймбридж ще слушат лекциите си онлайн.

Време е за обучение през интернет

Кризата, породена от COVID-19, накара фирмите и институциите, които се занимават с обучения, да либерализират условията за предлаганите онлайн курсове. Сега е точното време да запишете необходимото ви дистанционно обучение. През интернет можете да:

  • наваксате недостигащите ви специални знания и умения за по-добро работно място;
  • усъвършенствате познанията си по чужд език (английски, френски, немски, испански, китайски, etc.);
  • подобрите уменията си по основните компютърни програми или по програмиране;
  • се научите да пишете текстове за блога си и да ги оптимизирате;
  • овладеете различни маркетингови трикове и т. н.

В интернет мрежата се предлага обучение буквално за всичко и за всеки – от начинаещи любители до специалисти с добро професионално ниво. Във връзка с коронавирус ограниченията школи във всякакви сфери предложиха безплатни онлайн обучения. Но и преди това се намираха, а и след това без затруднение ще се намират безплатни образователни пакети, както и безплатни пробни периоди. Ако програмите на българските обучителни платформи не са тези, които са ви нужни, прегледайте чуждите. Онлайн курсове предлагат дори университети като Харвард и Станфорд и реномирани колежи.

Предимства на онлайн обучението

Когато се обучавате през интернет, не е нужно да излизате от къщи. Вие налагате темпа на обучение – вие решавате кога и колко ще учите. Разполагате напълно с времето си. Дори ако уроците са в реално време, обикновено съществува опцията да ги гледате на запис. Имате достъп отвсякъде – даже докато половинката ви ви вози в семейната кола. На ваше разположение са богати образователни ресурси.

Програмите са гъвкави и се адаптират непрекъснато към променящата се практика, което пък ви осигурява адекватни, актуални знания. Ако ви е нужен сертификат, уточнете това предварително. Търсете фирми, акредитирани от Министерството на образованието и науката. Единственото, за което постоянно трябва да следите, е стабилният, надежден интернет.

Овладейте ново хоби онлайн

Когато сте тревожни и напрегнати, нищо не успокоява така, както да правите нещо с ръцете си – да измайсторите модел на кораб или самолет, да плетете или бродирате, да създавате  бижута или да се грижите за цветята си. Онлайн можете да преминете обучение за шиене на рокли, по китара или гримиране.

Може би най-модерното хоби в последните години е кулинарията. Да готви и да прави торти се е заел сякаш целият свят! Осигурете си бърз интернет, набавете си продукти, изберете своя кулинарен гуру и запретвайте ръкави. Близките ви ще ви подкрепят от сърце!

Представата, че образованието приключва с дипломата от университета е безнадеждно остаряла. Светът се променя твърде бързо. Професии и специалности изчезват и се появяват нови буквално през няколко години и на съвременния човек се налага да се учи непрекъснато, независимо от възрастта и базовата му подготовка. А какво точно ще се случи в следващите седмици и месеци, никой не знае!

Посрещнете промените подготвени! Вие изберете онлайн обучението си, а ние ще имаме грижата за добрия интернет и поддръжката му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.