fbpx

Как оптичният интернет прави гледането на онлайн телевизия впечатляващо преживяване

Как оптичният интернет прави гледането на онлайн телевизия впечатляващо преживяване

В епохата на оптичния интернет най-доброто от световното съдържание става достъпно за всички и онлайн телевизията процъфтява. Какво е онлайн телевизия ли? Това е услугата, която ви предлага да гледате на живо или в удобно за вас време програмите (или отделните предавания) на български и чужди телевизионни канали в мрежата. Случва се с посредничеството на различни сайтове, осигуряващи възможност да стриймвате филми, спортни предавания, концерти и т. н.

Какви са предимствата на онлайн телевизията

Тя ви дава ви неподозираната доскоро свобода да гледате

  • каквото пожелаете;
  • когато пожелаете;
  • където пожелаете.

Не сте обвързани с място, на което е монтиран телевизионен приемник, нито с времето на излъчване на желаното предаване. Не влизате в конфликт с близките си, които точно в този момент искат да гледат нещо друго. Не сте принудени да зарежете всичко и да седнете пред телевизора, защото изпуснете ли момента, изпускате любимия си филм окончателно.

Онлайн телевизията ви дава още едно много съществено предимство – да композирате собствена телевизионна програма от различни източници, като включвате в нея само това, което ви интересува, което ви е полезно или което ви вълнува в момента.

Какво ви е нужно, за да гледате онлайн телевизия

Нужни са ви устройство и добър интернет. Общо взето, почти няма човек без достъп до настолен компютър, лаптоп, таблет и/или смартфон. Интернетът в българските домове е вече  по-обичаен от вестника. При това става дума за скоростна връзка, която ни нарежда на едно от челните места в Европа.

Още по-добре е, ако разчитате на оптичен интернет . Това ви гарантира, че ще догледате дълго търсения филм или мача на любимия отбор без дразнещи прекъсвания и смущения, че няма да ви изненада неприятно лятната буря или спирането на тока.

Друго задължително условие за пълно възползване от предимствата на онлайн телевизията, е оптичният интернет да е с надеждна поддръжка 24 часа 7 дни в седмицата.

Отношението между класическата и интернет телевизията

Под натиска на бързо развиващите се цифрови технологии и потребителските предпочитания класическата телевизия ускорено се променя, но продължава да е източникът на съдържанието, до което ние имаме достъп през мрежата. А онлайн телевизията все още е само един от начините за потребяването му, макар че вече се произвежда и съдържание специално, за да бъде разпространявано в интернет мрежата (WEB TV).

Затова няма как да се каже, че онлайн телевизията измества класическата. По-скоро променя начина, по който зрителят се възползва от нея и я подтиква да се модернизира. Въпреки че тя отдавна не е единственият меродавен източник на информация и че във много домове телевизор просто няма, все още средно около 80% от зрителите предпочитат, като се приберат вкъщи, да седнат пред големия домашен екран.

В същото време почти половината от тях, докато гледат, споделят и коментират в социалните мрежи видяното. От усамотено преживяване гледането на ТВ скоростно се превръща в споделено. Благодарение на надеждния оптичен интернет можете да се наслаждавате на един и същ сериал или да скандирате името на гениалния баскетболист, вкарал поредния кош, заедно с приятели отвъд океана – или от другата страна на улицата.

Безплатна или платена онлайн телевизия

Има много сайтове – български и чужди, които ви предлагат да гледате телевизионни предавания безплатно. Бързо се появиха и се превърнаха в бизнес за милиарди услуги за стриймване на съдържание, подобни на Netflix. Те предлагат срещу месечен абонамент както да гледате събития на живо, така и съдържание при поискване – вече качени филми, предавания, спортни състезания и т. н.

Разбира се, че безплатното гледане е много примамливо! И въпреки това претеглете внимателно – месечната такса, която ще ви осигури легално съдържание с перфектно качество, и главоболията и тревогите, ако устройството ви бъде заразено, докато гледате филм със съмнително качество от безплатен сайт.

Обадете ни се и ние ще ви осигурим бърз и надежден оптичен интернет с професионална поддръжка. Тогава гледането на онлайн телевизия наистина ще е несравнимо удоволствие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.