fbpx

Онлайн туризъм и спорт – използвайте интернет, за да се поддържате във форма

Онлайн туризъм и спорт – използвайте интернет, за да се поддържате във форма

След като ви подсказахме някои възможности за забавление и общуване във виртуалната реалност с помощта на интернет, този път ще ви поканим на пътешествие. Да, можете да гледате филми от екзотични кътчета на планетата, както вероятно вече го правите, но нямаме предвид точно това. Във времето на коронавируса стремително се разви нова форма на пътешестване.

Онлайн туризъм

Държавите все още не са отворили границите си заради COVID 19 и не е ясно кога отново ще можем да пътуваме. Затова пък с качествена интернет връзка можете да посетите невероятни природни кътчета, исторически забележителности, картинни галерии и музеи в цял свят.

В туристическата си онлайн програма включете Ниагара, Йелоустоун, резерват в Аляска и Китайската стена. Разгледайте Париж от върха на Айфеловата кула и поспрете в мистичния Стоунхендж. Очакват ви древните градове на Гърция и светите места в Йерусалим, Колизеумът в Рим.

На ваше разположение са залите на най-големите музеи и най-известните галерии в света. Почитатели сте на изобразителното изкуство? Вижте Музея на Ван Гог в Амстердам, Ермитажа в Санкт Петербург, Лувъра в Париж и „Метрополитън“ в Ню Йорк.

Чудите се понякога, какво ли ще е да можете да се върнете във времето? Не се чудете – идете на сайта на Британския музей, Лондон. Той предлага виртуален онлайн тур, който с помощта на реални артефакти ще ви отведе седем хилядолетия назад. И за вечеря със сигурност ще сте си вкъщи!

Макар и не много, виртуални турове могат да се намерят за доста прелестни кътчета в България. През интернет ще успеете да покажете на децата си сбирките на почти всички големи музеи и галерии у нас – Националния исторически музей, Националния музей „Земята и хората“, Националния природонаучен музей, Националната художествена галерия и т. н.

И не пропускайте Националната библиотека „Кирил и Методий“, защото интернет ни дава всичко, но да не забравяме, че и неговите корени са в книгите.

Дигиталните събития

Едва ли събитията – спортни, музикални, културни, бизнес конференции и обучения, фестивали и празненства – каквито обичахме и посещавахме допреди няколко седмици, ще се върнат скоро в графиците ни. Затова пък мрежата ви дава възможност да присъствате на онлайн събития от всякакъв мащаб, тематика и стил – български и международни. Дори да слушате и гледате на живо Лейди Гага и Барак Обама. Онлайн достъп до блестящите си продукции вече осигуряват най-прочутите театри и опери. Симфонични концерти, представления, опера и балет – наслаждавайте им се от къщи! Нужен ви е само качествен монитор, добри колонки и надежден интернет. И някой, който 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата да се грижи за поддръжката му. Това е опция не само за времето на COVID-19. Винаги, когато пожелаете, можете да послушате класическа музика в изпълнение на най-известните световни оркестри, да гледате спектакли на Виенската опера, на московския „Большой театър“, на лондонската Кралска опера.

Спортни тренировки и йога през интернет

Едни от големите проблеми при изолацията по време на коронавируса, както и при всяко застояване вкъщи, са силно намалялата физическа активност и килограмите, които се стремят нагоре. Затова не само гледайте спортни събития и състезания, но самите вие се постарайте да останете активни. Предлагат се онлайн тренировки, подходящи буквално за всички спортове, възрасти, здравословно състояние и потребности. При това дори не е нужно специално оборудване. Ще намерите множество комплекси упражнения само с тежестта на собственото си тяло!

Ако пък винаги сте искали да пробвате йога, но нито сте имали време да посещавате занятия, нито знаете как да изберете учител, сега вече е лесно. Много школи и студия – български и чужди – предлагат онлайн занятия. Има и онлайн класове по медитация. Щом наистина искате, можете! Трябват ви само удобно облекло, постоянство и сигурен интернет.

Мрежата е като вълшебна кутия, в която винаги има нещо ново, изненадващо и забавно. И то точно по вашия вкус. Единственото условие, да ви служи вярно, е стабилният, бърз интернет. Обадете ни се, и ние ще ви го осигурим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.