fbpx

Защо да използвате цифрови календари за планиране

Защо да използвате цифрови календари за планиране

Времето е определящият фактор за изпълнението на поставените задачи и постигането на целите. При това то е строго ограничено – пари можем да спечелим или да вземем на заем, но разполагаме само с 24 часа в денонощие. Затова се стремим към оптималното му оползотворяване. Доброто му управление означава не само да го организирате и планирате буквално до минути, но и да не губите ценни часове в поддръжката и преглеждането на тефтери, планери, хвърчащи бележки и т. н. А за това ще ви помогнат цифровите инструменти за планиране.

Какви са предимствата на цифровите календари за планиране? Защо да ги използвате? 

Позволяват да имате на едно място цялата информация от всички сфери на живота си

Става дума както за важните професионални проекти и ангажименти, така и за личните и семейни събития, графиците на съпрузите и партньорите и празниците на децата – чак до списъците за покупки и напомнянето за прием на лекарства. При това всичко е подредено в отделни категории – в подкалендари, които са лесно достъпни при нужда, без да затрудняват и объркват общия поглед върху приоритетите и състоянието на текущите задачи. Това е невъзможно при добрите стари хартиени тефтери.

Напомнят ви по категоричен начин за предстоящия ангажимент

Безброй пъти дневно поглеждате тефтера си – какво имах да свърша още? И ако по някакви причини пропуснете да погледнете, рискувате да забравите за важна среща, за краен срок, за покупки. Цифровите инструменти за планиране не чакат да ги поглеждате – те привличат вниманието ви чрез звуци, вибрации, ясно видими съобщения на дисплея – както сте ги настроили.

Правят видим така наречения невидим списък със задачи, които се изпълняват постоянно

Не записвате в списъка си къпането, готвенето, рутинните домакински дейности, приказките преди сън за децата и т. н. От една страна – би отнемало много време и много място в тефтера. От друга обаче тези неотменни задачи „изяждат“ понякога дори часове. Затова вечер с неудовлетворение установявате, че доста от планираното остава несвършено.

В цифровият календар с едно записване всяка от тези „скрити задачи“ става явна – ако щете за години напред. И с един поглед преценявате реалистично необходимото за тях време.

Позволяват да пренареждате списъците със задачи и графиците бързо и лесно

Дори на най-организираните им се случват непредвидени събития, които могат да разстроят не само дневните, но и седмичните и дори месечните планове. С цифровите инструменти за планиране бързо и лесно преструктурирате и пренареждате плановете си. Не е нужно да преписвате цели страници.

Модерните календари за планиране улесняват комуникацията

Можете да направите общ семеен календар, който включва графиците на всички от семейството. Така с няколко щраквания на мишката ще поверявате кога е свободен всеки от тях при планиране на семейни събития, излети, екскурзии, без да досаждате с непрекъснати въпроси. Няма да пропускате профилактични прегледи или празници в училището на децата.

Осигуряват дългосрочно планиране

Става дума както за повтаряеми събития като рождени дни и годишни технически прегледи на колата, така и за важни крайни срокове – за подновяване на документи, за кандидатстване за детска градина и училище, за явяване на изпити и т. н. Запишете днес, че личната ви карта изтича еди-кога си след две години с напомняне 2 месеца предварително. И повече не я мислете – вашият дигитален календар ще запомни и ще ви подсети навреме.

Функционални са

Цифровите инструменти за планиране са изключително функционални. Вградената им система от филтри ви освобождава от необходимостта да измисляте хитроумни начини чрез цветове, подчертавания, схеми и т. н., за да направите записките си върху хартия ясни и забележими – тоест – пестят ви времето.

Дигиталните календари са винаги с вас

Дори и да забравите телефона си вкъщи, цифровите инструменти за планиране лесно се синхронизират на различните устройства. Използвате ги не само на телефона, но и на компютъра, на лаптопа, на таблета – на всяко цифрово устройство, с което работите. Ще рече – на практика не можете да загубите цифровия си календар и да преживеете шока, който бихте преживели при загуба на бележника си. Да не говорим, че и архивът ви е винаги с вас.

Ако ще ви е по-лесно, използвайте един дигитален календар за работа и един за личния си живот и семейството.

Цифровите календари са съвместими с различен тип приложения

Примерно – от типа на Calendly и Acuity. Тяхната задача е да следят за свободните часове, в които можете да определите среща или да поемете нов ангажимент. Така избягвате дублирането на задачи и всички неприятни последици от това.

Най-достъпните цифрови календари са Google Calendar, Apple Calendar  и Outlook на „Майкрософт“. Те са лесни за работа, с интуитивен интерфейс и безплатни версии. Използването им прави управлението на времето просто и ефективно.

Започнете да планирате с тях още сега – достатъчно ви е да имате надежден, бърз интернет и професионална поддръжка 24 часа 7 дни седмично в делник и празник. А това вече е наша грижа – на екипа на „ГП- НЕТ“! Свържете се с нас! 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.