fbpx

Archives

Какво представлява Mikrotik рутерът и какви са предимствата му

Интернетът постепенно обсебва ежедневието ни. Чрез него не само се забавляваме и се свързваме с близките си. Пазаруваме онлайн, плащаме си сметките, банкираме – и това съвсем не зависи от мястото, на което живеем. Напротив – колкото по-малко е селището, толкова повече ни е необходима безусловно сигурна интернет връзка.

Ние знаем отлично това, защото сме вашият интернет доставчик – „ГП-Нет“ ООД. В стремежа си да ви осигурим максимално добра услуга, решихме да заменим TP Link рутерите с по-добрите Mikrotik.

Какво представляват „Микротик“ рутерите

Това са маршрутизатори, които осъществяват връзката ви със световната мрежа и правят възможна домашната ви мрежа. Създадени са от компанията MikroTik, Латвия, със седалище в Рига. Тя е на пазара от 1996 година и произвежда професионално мрежово оборудване. Продуктите ѝ се посрещат добре в много страни по света. Нейните хардуерни устройства притежават собствена софтуерна система RouterOS на базата на Linux. Качеството им напълно съответства на европейските изисквания и стандарти. Продукцията на MikroTik е предназначена за малки кабелни и безжични мрежи.

Рутерите „Микротик“ са надеждни и устойчиви. При тях така нареченото „пропадане“ и „зависване“ на интернета е непознато. Собствената им операционна среда им осигурява гъвкавост, отлични възможности за контрол от страна на потребителите и широка стабилност. Компактни са и удобни за употреба. Двубандови са, имат добър обхват, поддържат високи скорости на трансфера и качествен Wi-Fi.

Предимства на „Микротик“ рутера

Основното им достойнство е, че разширяват максимално функционалността на така наречените „домашни“ (SOHO) устройства и по този показател са сравними с марки като Cisco и Juniper. Те поддържат повечето от съвременните протоколи за маршрутизация.

Всеки рутер „Микротик“

  • предлага обхват, подобен на този на TP Link, на моменти – и по-добър. Това осигурява добър интернет в цялото жилище;
  • не блокира, което често се случва на TP Link рутерите, не се налага рестартиране и загуба на време и нерви в постоянни разговори с доставчика на тема има или няма интернет, рестартиран ли е рутерът и кога и т. н.;
  • гарантира по-голяма надеждност и сигурност на връзката ви. Mikrotik рутерите притежават повече възможности за защита спрямо основните функции на произвежданите в Китай TP Link;
  • работи с вградени антени и няма необходимост от външни. Това прави „Микротик“ по-удобен за монтаж и заема по-малко място;
  • има един недостатък – цената му е по-висока.

Предлагаме ви промоция – Mikrotik рутер на половин цена

За целта е достатъчно да сключите с нас двегодишен договор за доставка на високоскоростен оптичен интернет (GPON). С подписването му си осигурявате през следващите две години стабилен достъп до световната мрежа. С модерните „Микротик“ рутери получавате услуга с ново качество. Те надграждат надеждната инсталацията и улесняват поддръжката. Пестят ви време и усилия и правят онлайн активностите лесни, бързи и приятни. Дали се забавлявате, работите от къщи или ви трябва сигурна мрежа в офиса, вие ще сте по-резултатни и по-удовлетворени.

Според потребностите ви и разположението на помещенията в жилището ще настроим новия ви Mikrotik рутер по максимално подходящ начин, след което той ще работи дълго и безпроблемно без да предизвиква проблеми и да ви създава грижи.

Вижте подробностите за промоцията на нашия сайт и ни се обадете.

вашият интернет доставчик – „ГП-НЕТ“ ООД – дайте връзка към www.gp-net.bg

подробностите за промоцията на нашия сайт – дайте връзка към страницата с условията за промоцията

ни се обадете – дайте връзка към https://www.gp-net.bg/index.php/contact-us-2/

Защо оптичният интернет (GPON) е за предпочитане

Интернетът винаги спира в най-неподходящия момент – точно когато имате много спешна работа, когато аха да преминете на недостигано досега ниво на играта, на най-интересното на филма или в разгара на разговора с децата в Англия. И може да липсва дълги часове.
Осигурете си оптичен интернет (GPON ) от „ГП-НЕТ“ ЕООД –
Обадете ни се и заедно ще намерим решение за Вас и Вашите нужди.!

Continue Reading

НА КАКВО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ ПРИ ИЗБОРА СИ НА ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИК!!! – Част-1

Какво означават download и upload скорости?
Download е скоростта , с която Вие получавате информация. Колкото по-голяма е тя , толкова по-бързо отваряте сайтове и сваляте файлове.
Upload е скоростта , с която Вие изпращате информацията. Тук важи същото правило колкото повече, толкова по-добре. Когато upload скоростта е по-висока ще можете по-бързо да прикачвате файл към пощата , да изпращате по скайп и т.н.

НА КАКВО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ ПРИ ИЗБОРА СИ НА ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИК!!! – Част-2

Какво означават гарантирани и негарантирани скорости?
Ако сте забелязали на повечето реклами на интернет доставчици пише скорости до няколко Mbps. Това е защото тези скорости са негарантирани и това е максималната скорост , която може да достигнете. В някои случаи , например пиковите часове , тези скорости няма да могат да бъдат достигнати . Ако сключите договор за гарантирани скорости тогава скоростта ще бъде еднаква ,без значение по кое време на денонощието. Интернета с гарантирани скорости е много по-скъп от този с негарантирани.

НА КАКВО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ ПРИ ИЗБОРА СИ НА ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИК!!! – Част-3

Видове IP адреси

Реално IP – уникално IP, което ползва компютърът и с каквото го виждат всички в интернет. 
Локално IP – IP само за локалната мрежа. В интернет компютърът се вижда с адреса на gateway-а си.
Статично IP – Точно зададено IP за определена машина.
Динамично IP – Променящо се IP.

Разлика между статичен и динамичен IP адрес
Статичният IP адрес се задава от интернет доставчика за определен компютър, като постоянен негов адрес. Щеше да е много просто, ако всеки компютър, който се свързва към интернет, имаше собствен статичен IP адрес, но когато интернет е бил организиран създателите не са предвидили, че ще са нужни неограничен брой IP адреси. За нещастие в момента няма достатъчно IP адреси. За да се заобиколи този проблем, интернет доставчиците ограничават броя на статичните IP адреси и икономисват адресите, с които разполагат като ги разпределят временно по сигнал от Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) на компютър. Временният IP адрес, който получава компютърът пуснал заявката, се нарича динамичен IP адрес.

Понякога обаче се случва човек, който ползва динамично IP, да иска останалите компютри да могат да го локализират. Използването на VoIP програми например изисква статичен IP адрес. В такъв случай потребителят има две възможности: да се свърже с интернет доставчика си и да поиска статичен IP адрес. Вероятността е голяма да трябва да се плаща допълнителна месечна такса.

Какво значи брой едновременни сесии?
Лимит примерно от 100 конекции означава, че можете да отворите 100 връзки към интернет от вашия компютър едновременно. Ако ползвате интернета само за преглеждане на web страници или чат, icq и т.н. няма да усетите в никой момент това ограничение.
Този лимит най-често може да го забележите, когато използвате някоя от програмите за p2p обмен на файлове (при свалянето на торентите се забелязва най-лесно).