fbpx

Дигиталната Коледа – новият начин за празнуване

Дигиталната Коледа – новият начин за празнуване

Дигитална Коледа?

Времената се промениха. Промениха ги технологиите, промени ги пандемията COVID-19. Още в годините преди идването на вируса в мрежата се срещаха заглавия като „Дигитални коледни картички“ и „Дигитална украса“. После дойдоха виртуалните партита, виртуалните концерти и виртуалните делови събития. И от миналата година по света се заговори за Дигитална Коледа.

Какво включва разбирането за Дигитална Коледа

Всичко, което може да има някаква връзка с подготовката и протичането на празника:

  • умни цифрови играчки като танцуващи джуджета и различни версии на Дядо Коледа, отброяващи дните и часовете до тихата и свята нощ;
  • украсителни дисплеи, на които се прожектират препускащите по небето елени, впрегнати в шейната с подаръците, или тематични образи – примерно – искряща, богато украсена елха;
  • персонализирани дигитални картички;
  • опаковъчна хартия с авторски дизайн, която поръчвате и получавате като файл за разпечатване;
  • украса за сайтове и страници в социалните мрежи;
  • компютърно управлявани светлинни и музикални шоу-та и т. н.

Срещи с дигиталния Дядо Коледа

Най-напред се появиха пощенските станции, до които децата изпращаха писма, а помощниците на добрия старец им отговаряха, дори изпращаха поръчаните подаръци по пощата.

Сега вече са възможни и видео разговори на живо със самия Дядо Коледа. Предприемчиви хора дават възможност на малчуганите в избран предварително ден и час от къщи, с подкрепата на цялото семейство, да проведат видео чат с дядо Коледа в дома му на Северния полюс. Хлапетата са много впечатлени, още повече, когато се окаже, че най-очакваният старец в света знае за най-съкровените им желания, но и за най-големите им бели и добрите им дела. Те могат да си общуват с помощниците му, както и с госпожа Санта Клаус. Разговорът е с продължителност около 10 минути. Препоръчва се за деца над 4 години и разбира се, родителите трябва да съдействат за подготовката му.

https://www.santascallingyou.co.uk/-линк към сайта за видео разговори на живо със самия Дядо Коледа.

Дигитални празници за всички, които нямат да се съберат под един покрив

Не е задължително да има локдаун, за да посрещнете празниците разделени от близките си хора и от приятелите си. Но вече имаме опит във виртуалното общуване от разстояние. Големите екрани ще ни позволят да побъбрим, докато седим на коледните трапези – всеки във своя дом. Ще вдигнем заедно наздравици. Ще попеем и потанцуваме заедно, ще си разказваме стари спомени и нови вицове. Можем да подготвим викторини и караоке – всичко, което обичаме да правим на празничните събирания.

Баба и дядо ще бъдат истински щастливи, ако виждат как внуците им – в някоя друга страна – отварят с любов избраните подаръци, изпратени още преди седмици. Внуците ще бъдат вдъхновени, ако правят питка или баница заедно с баба, сармички или капама – макар и през хиляди километри и в необичаен час – поради часовата разлика.

Корпоративни празници и партита

Вече има натрупан опит и в корпоративните дигитални коледни партита. Необходима ви е надеждна онлайн платформа, която ще използвате и по-късно за връзка с клиенти и партньори. На нея служителите ви ще се наслаждават на предаваната на живо специална програма, подготвена за случая.

Можете да създадете и отделни стаи, украсени подходящо – примерно „Кръчмата на елфите“, „Коледен караоке бар“ или „Комина на дядо Коледа“. В тях присъстващите на празника ще се срещат виртуално, ще участват във викторини и дискусии, ще демонстрират неподозирани таланти.

Предимството на дигиталните партита е, че могат да ги посетят дори колегите и партньорите ви от чужбина!

Изпратете предварително аналогова покана до служителите и гостите си. Към нея можете да добавите бутилка добро вино и подходящо мезе. Винаги си е по-добре дори на виртуалната Коледа наздравицата да е с напълно аналогово, качествено питие!

И не забравяйте, главното условие за успешната Дигитална Коледа е надеждният и сигурен интернет. Обадете ни се! Ние сме на ваше разположение – 7 дни в седмицата, 24 часа без прекъсване – дори по празниците!


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.