fbpx

Защо оптичният интернет (GPON) е за предпочитане

Защо оптичният интернет (GPON) е за предпочитане

Интернетът винаги спира в най-неподходящия момент – точно когато имате много спешна работа, когато аха да преминете на недостигано досега ниво на играта, на най-интересното на филма или в разгара на разговора с децата в Англия. И може да липсва дълги часове, ако буря  порази мрежата или Енергоразпределителното дружество прави профилактика и няма ток цял ден!

Решението е абонамент за оптичен интернет! У нас напоследък той се осигурява чрез така наречената GPON технология

Какво е оптичен интернет

Основната отличителна черта на оптичния интернет е, че стига до вас по оптичен кабел. В него, вместо медна нишка, има фино оптично влакно – най-често стъклено. Сигналът в оптичния кабел се носи от светлинен, а не от електрически импулс. Това води до две главни предимства – много висока скорост (скоростта на светлината е най-високата позната до сега в света) и устойчивост на електромагнитни смущения. Освен това той се поставя под земята и това допълнително гарантира високата му защитеност от странични влияния и шумове.

Какво ще рече GPON

GPON е съкращение от английски – Gigabit Passive Optic Network – и се превежда като Гигабит пасивна оптична мрежа. Тя осигурява около десетина пъти по-висока скорост от предлаганата на нашия пазар досега. Нарича се пасивна, защото не ѝ е необходим електрически ток, за да работи.  До всеки потребител се прокарва самостоятелен оптичен кабел – FTTH (Fiber to the Home – влакно до дома). Освен това GPON е с изключителни показатели за така наречената ширина на канала. Оптичният кабел ви доставя едновременно интернет, телевизия, телефония и т. н.

GPON работи на базата на стандартен Ethernet протокол, който я прави подходяща за масово използваните цифрови устройства.

Защо да изберете оптичен интернет GPON

Защото GPON ви носи категорични предимства:

  • Имате устойчива интернет връзка с постоянно висока скорост, независимо от моментния трафик.
  • Възползвате се от сигурността на криптиран (кодиран) сигнал.
  • Получавате интернет с постоянно високо качество, гарантирано от липсата на активни устройства по трасето на кабела и независимата от електрическия ток мрежа, от нечувствителността на оптичния кабел към атмосферните условия и екстремните климатични явления.

Накратко – GPON е всичко, за което си мечтаете, когато интернетът ви „зависне“ или изчезне напълно.

Защо оптичният интернет е по-скъп

Защото са по-скъпи преобразуващите устройства на изходния електрически сигнал в оптичен, и в последствие на оптичния – в електрически. По-скъпи са лазерните приемници и предаватели. Скъпо е оборудването за монтаж и е по-трудоемък самият монтаж.

Но разликата в цените на оптичния интернет и интернетът, пренасян от коаксиални и FTP кабели не е такава, че да се откажете от предимствата му и от удобството, което ви осигурява. Особено за служебни нужди и за хора, работещи от къщи, GPON е необходимост, а малко по-високата му цена се компенсира многократно от повишената производителност и съкратените престои.

Дори когато използвате интернет най-вече за развлечение, несравнимото удоволствие да имате бърза и устойчива мрежа, си струва! Да не говорим, ако тя е единственият ви начин да поддържате постоянна връзка със скъпите на сърцето ви хора, пръснати по света.

Осигурете си оптичен интернет (GPON ) от „ГП-НЕТ“ ООД

Ние изграждаме оптични комуникационни трасета и доставяме бърз и сигурен оптичен интернет. Осигуряваме постоянна поддръжка, така че да разчитате на надеждна свързаност с мрежата. Независимо дали от това зависи успеха на бизнеса ви или общуването с децата и внуците – разчитайте на нас. Обадете ни се и минете на по-добър интернет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.