fbpx

Защо да купите обновен лаптоп или настолен компютър

Защо да купите обновен лаптоп или настолен компютър

Компютрите безапелационно се настаниха в домовете ни. Използването им става все по-лесно и общуването през тях вече е по-евтино от телефона – достатъчно е да имате надежден интернет  вкъщи. Истината е, че както и да падат цените, този вид техника съвсем не е по джоба на всички и една месечна заплата, да не говорим за пенсия, често не стига за покупката им. Затова пък у нас е много добре разработен пазарът за обновени компютри и лаптопи. Ще кажете – втора ръка ли е, не ми го хвали. И ще сбъркате.

Как стоят нещата с обновените компютри и лаптопи

Това обикновено са машини от бизнес клас с голям остатъчен ресурс и отлични технически показатели. В зависимост от дейността си големите фирми сменят техниката си средно на няколко години, при положение че гаранцията на бизнес класа е 3 години. Често до вторичния пазар достигат компютри, за които тя все още не е изтекла.

Влаганите в бизнес клас машините технологии и компоненти  са доста по-модерни, по-здрави и с по-добри производствени характеристики от тези в потребителския клас. Така в повечето случаи обновените компютри и лаптопи се оказват с по-добри показатели от чисто новата потребителска техника в магазините. Като производителност и възможности те удовлетворяват дори професионалните потребности в доста браншове.

Защо да изберете обновен лаптоп или компютър

Много достъпна цена

Те са почти два пъти по-евтини от масовите модели потребителски машини и няколкократно по-евтини от бизнес клас техниката, макар понякога да става дума за един и същ модел.

Екстри от високо ниво

Срещу малко пари ще получите екстри, често все още липсващи в масовите модели от потребителски клас. Всъщност – ако ще ползвате придобивката си най-вече за сърфиране в мрежата, за общуване в потребителските мрежи, онлайн чатове и разговори, от много от тези екстри просто няма да се възползвате. Ако не ви е необходима висока производителност и блестящи графични възможности, изберете по-нисък клас лаптоп (компютър) и той ще ви струва доста по-евтино. 

Можете ли да случите на дефектна машина

Когато една стопанска структура подменя техниката си и старата пристигне в специализираната фирма, всяка машина внимателно се преглежда и тества. Ако е нужно, се извършват някои поправки, обновява се и се преинсталира.

Ако все пак нещо се случи – то не е невъзможно и при чисто нов компютър – обновените лаптопи идват при вас с гаранция. Фирмата, от която го купувате, обикновено поема гаранционния и извънгаранционен сервиз.

Обновените компютри и лаптопи могат да работят с по-стар софтуер

За редовите потребители е много важно домашната им техника да може да поддържа и по-стари операционни системи и програми. Когато избирате своя обновен компютър или лаптоп, споделете това със специалистите. Те ще подберат за вас подходящ модел.

Покупката на употребявана компютърна техника в никакъв случай не означава риск и загуба. Премислете какви точно очаквания имате към бъдещата си придобивка и за какво ще я използвате. Определете в рамките на какъв бюджет трябва да се поберете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.