fbpx

Как да гледате телевизия онлайн

Как да гледате телевизия онлайн

Да гледате телевизия онлайн означава да гледате когато и където си поискате, на лаптопа, на таблета или телефона – стига да имате добра интернет връзка. Не са ви нужни антени и приставки, доставка по кабел или чрез сателитна чиния. И да – можете да се забавлявате спокойно, съвсем легално, без страх от санкции. При това има различни варианти за достъп до телевизия онлайн. За някои от тях ще ви разкажем сега:

Достъп до онлайн телевизия през браузъра ви

Това е най-простият и най-лесен начин за гледане на телевизия онлайн. За него ви е нужен наистина само добър интернет и цифрово устройство – телефон, компютър.

Сайтовете на самите телевизии

Повечето големи телевизии излъчват програмата си и през интернет. Някои – безплатно, други – срещу заплащане.

Най-големите български телевизии дават възможност да гледате на живо, в реално време цялата им програма. Дори не е нужно да се регистрирате. Разбира се, можете да наваксвате и пропуснати епизоди от любим сериал или публицистични предавания. За основните канали удоволствието е напълно безплатно. От другите някои са безплатни, а за някои се изисква минимална месечна такса.

Други уеб сайтове

Има много такива. Те предлагат достъп до различни телевизионни канали или до подбрани по определен признак телевизионни предавания, филми, сериали. Могат да са безплатни (но в този случай излъчват доста реклами). Други изискват абонамент или заплащане на конкретното съдържание.

Някои от най-популярните като Crackle, Tubi, Popcornflix са недостъпни от България и за да се възползвате от тях, ще ви е нужна VPN . Подобни сайтове, които дават достъп до български и чужди телевизии са:

https://www.predavatel.com/

http://gledaibgtv.com/

https://www.bgtv-online.com/

https://www.seirsanduk.com/

http://gleday.com/

https://www.bg-gledai.live/

https://www.bgtv-online.com/

https://onlinetv.bg/

http://www.freeintertv.com/

https://wwitv.com/ и др.

Когато обаче гледате телевизия онлайн през такъв уеб сайт, е трудно да се определи, дали той законно препредава съдържанието на съответния телевизионен канал.

Използване на допълнителни приложения и устройства

В този случай достъпът до онлайн телевизия се осъществява след инсталиране на устройството на различен тип плейъри според операционната система, с която то работи. После, съответно на инсталирания плейър, се инсталират различни добавки или се избират съответните плейлисти. Така ще имате на разположение стотици, понякога и хиляди телевизионни канали – включително български. Някои от приложенията не само дават достъп до онлайн телевизия, но и възможност за поточно предаване  на актуални събития и филми.

За целта ще можете да ползвате дори не съвсем новия си телевизор, но ще трябва да го оборудвате с допълнително смарт устройство. То ще ви позволи да се наслаждавате на онлайн телевизия директно на големия екран, както и да стриймвате желаното съдържание от големите платформи като Netflix, YouTube, Hulu, Аmazon Prime. На пазара се предлагат различни джаджи с разнообразни възможности.

Какво е IPTV

IPTV е съкращение от Internet Protocol Television. При тази технология телевизионният сигнал се предава през интернет. Технологията е много по-съвършена от предаването по кабел или чрез сателит. Осигурява:

  • по-качествен образ и звук;
  • впечатляваща интерактивност;
  • опции за спиране, връщане, записване на всяко предаване, което решите;
  • възможност да избирате желаното съдържание по каталог и да го гледате на запис, ако го пропуснете на живо;
  • да получавате допълнително съдържание извън каталога според интересите си и др.

За да гледате модерната IPTV обаче ви е необходим специален дигитален приемник и оторизиран доставчик. И ако телевизорът ви има HDMI вход, остава само да помислите за бърз, надежден и стабилен интернет. Технологията генерира голям трафик и при несигурен интернет вие просто няма да можете да се възползвате от всичките ѝ предимства.

Ние сме „ГП-НЕТ“ ЕООД и не само ще ви осигурим желания интернет с гарантирана поддръжка 24 часа 7 дни седмично. Ще ви доставим също необходимия хардуер и софтуер, ще ви помогнем да инсталирате нужните програми и да настроите своите устройства. Само ни се обадете!  Ние сме на ваше разположение.


 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.